Jungla Urbană 2023 - #Media Literacy Edition

16 septembrie 2023 

153 concurenți 

83 voluntari

Desfășurarea concursului

Jungla Urbană este un concept inovator de treasure hunt, inventat și dezvoltat de organizația noastră de peste 13 ani. La origine, este o cursă în care concurenții, tineri între 14 – 20 ani explorează un traseu necunoscut din oraș, descoperindu-l pas cu pas prin rezolvarea indiciilor și a probelor de la fiecare checkpoint.

În Ediția Media Literacy, am proiectat întregul traseu în jurul temei educației media, punând accentul pe dezvoltarea abilităților de analiză critică a informațiilor, discernământ și responsabilitate în utilizarea mediilor digitale.

Pentru că deseori tinerii sunt expuși la dezinformare și manipulare, am considerat că abilitățile dezvoltate în cadrul acestui eveniment îi vor ajuta să se protejeze și să ia decizii informate în lumea digitală.

Valoarea educațională

Scopul Junglei Urbane este de a oferi tinerilor din Piatra Neamț oportunitatea de a beneficia de o experiență educațională autentică, într-un cadru inovator și distractiv. Într-o lume în care informațiile circulă rapid și neîntrerupt, am considerat esențial ca tinerii să dezvolte competențe solide în interpretarea și gestionarea acestor informații. Iar, prin intermediul activităților interactive și provocatoare din treasure hunt-ul Jungla Urbană 2023- Media Literacy Edition, am intenționat să stimulăm gândirea critică și conștientizarea asupra modului în care informațiile media influențează percepția și comportamentul nostru.

Beneficii participanți

Rezultate

Feedback participanți

222
1

Feedback voluntari

55
555

Galerie foto